Denize düşen neye sarılacağını bilemiyor artık. Bu kin, nefret ta derinlerden gerilerden geliyor belli. Bir birine paralel ulaşan düşünceler süregeldi hep. Yine aynı tv kanalında son zamanlarda yayınlanan bir dizi. Ek1.. 21.10.2014 te yayınlanan bölümünde  takıntı gereği yine bir komşu ülke hedef alındı. Yine aynı ülke. Güya o ülkenin temsilciliğinde mafya ile işbirliği içinde kirli işler dönmekte. Bir sahnesinde “Takiyye ne kadar güzel bir şey her şey kamufle edilebiliyor” anlamında kelimeler sarf ediliyor.

Aslında trajikomik bir durum bu.  Alice Harikalar Dünyasında adlı masaldaki gibi ancak yönetme ve fikri karşı koyma kabiliyetinin olmadığı bir ortamda tv denen kendi oyuncağı ile yazıp çiziyor. Kendini kahraman gösteriyor, birilerini sürekli kötü gösteriyor.

Bunlar çaresiz çırpınışlardan başka bir şey değil aslında. Kendi nefsini tatmin etme çabası. Kafayı kuma gömme edası.

Sık duyduğum bir alıntı vardı. Zamanında bu zihniyet kötüledikleri o ülkede de faaliyet için izin istemişler o ülke yetkililerinden; ancak çok dikkat çekici cevap almışlar :”Siyonist ajanları ile yeterince uğraşıyoruz daha fazlasına gerek yok”

“İnsanların en acizi, kardes kazanmada acizlik edendir; ondan daha acizi ise, kazandıktan sonra kaybedendir.” İmam Ali(as)

Yorumlar

Hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın

Yorum Yaz

To Top ↑