Zillet Bizden Uzaktır şiarının sahibi Hz.İmam Huseyn(as) ın fedakarlığı sayesinde bugün yeryüzünde haksızlıklara karşı konabilmektedir.

Son Mısır olayları medyamızda büyük yankı buldu. Elbette bulmalı…Dünyanın neresinde olursa olsun,din,dil,ırk vs gözetmeksizin haksızlıkları yansıtmalı ve karşı çıkmalı;ama aynı medyamız, aynı büyükler ne hikmetse Bahreynde Yemen de aynı ver yansın etmediler.

Aynı tepkiyi dile getirmediler. Suud tankları Bahreyn de Müslümanları ezerken aynı vicdanlar köşe yazılarında hayvanlar aleminde, tv ler entrika dizilerinden,büyük vicdanlar yönlerini aksi yöne dönmüş başka şeylerden bahsediyorlardı.

Daha dün sırf alevi oldukları için Suriyede henüz 17 yaşında olan iki genci kurşunlayarak öldüren zihniyetlere karşı hala suspus olmuş durumdalar.

Oysa Ümmet demek değil miydi ki dünyanın bir ucunda bir Müslümana, bir mazluma bir haksızlık yapılsa eliyle,diliyle,yüreğiyle buğzetmek…

Şükretmeliyiz ki mektebimizin önde gelenleri bu şiardan hiç vazgeçmedi. Mezhep taassubu olmadan hep mazlumun yanında oldu.

Yorumlar

Hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın

Yorum Yaz

To Top ↑