Bir olgu,bir düşünce ancak objektif ve pozitif düşündürücü özelliği taşıyorsa kalıcı olur ve amacına ulaşır. Yıllar önce hatırlayacaksınız insanlığın haksızlığa karşı duruşunun simgesi olan İmam Huseyn(as) ın şehadete erdiği Kerbela olayını anma törenlerinde,toplantılarında maalesef hoş olmayan görüntülere şahit olan özellikle mektebe yabancı olan insanlar üzerinde olumsuz etkileri hala konuşma,tartışma ortamlarında gündeme getiriliyor. O hoş olmayan görüntülerde insanlarımız bedenlerini zincirle dövmekte, hatta bazı yerlerde kama ile kafalarını yarmakta idiler.

Bunu yapan veya buna müsamaha gösteren kişiler acaba aradan geçen bunca yılda ne kazandıklarını veya kazandırdıklarını düşünüyorlar mı merak ediyorum. Yoksa bir yaprağın rüzgarla savrulması gibi hiçbir şey kazanamadılar mı?

Geçenlerde bir sosyal paylaşım sitesinde bazı paylaşımlara Şahid oldum. Yine bir gurup insanımız eski adetlerinden vazgeçemedikleri belli ki zincirli anma merasimleri düzenliyorlar. Üstelik İstanbul gibi bir metropolde…Her birimizin kişi listesinde onlarca belki yüzlerce yabancı insan var. Direk bu görüntüleri gördüklerinde sizce ne düşünürler? Bizim de bazı tarikatlar gibi kendilerine eziyet edenler olduğumuzu düşünmezler mi?

Bu duruma ilgili cemaatlerin alimleri ne diyor merak ediyorum

Eğer amacımız İmam(as)’ı tanımayanlara tanıtmak ise -ki önce kendimizin tanıması gerekir- fikrimizle,araştırmamızla, ikna gücümüzle bunu yapmak birinci önceliğimiz olmalı. Ve simgesel olarak da en güzeli sine vurmak değil midir?

Huseyn(as)’i anlamak yiğit olmaktır haksızın karşısında, kutsallarını savunmaktır.

Dostuna dost, düşmanına düşman olmaktır.

Yorumlar

Hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın

Yorum Yaz

To Top ↑